nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johny Voners overleden

Vlaams acteur Johny Voners, echte naam Johny Hoebrechts, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Op schoolfeestjes en tijdens zijn diensttijd zingt Voners (Tienen, 1945) liedjes van Charles Aznavour. Op het Koninklijk Conservatorium in Brussel krijgt hij les van acteur Nand Buyl.

In de jaren zestig treedt hij enkele seizoenen op met cabaretgroepen Malingenkolder en Mam’sel. En begin jaren zeventig is hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel en vervolgens het Fakkeltheater in Antwerpen. Intussen speelde hij mee in verschillende tv-series. De jeugdreeks ‘Axel Nort’ betekent zijn doorbraak. Later volgen nog rollen in o.a. ‘De collega’s’, ‘Wij heren van Zichem’, ‘Beschuldigde sta op’ en ‘Het pleintje’.

Zijn grootste bekendheid krijgt hij echter in de populaire komische reeks F.C. De Kampioenen, waar hij doelman Xavier Waterslaeghers vertolkt. De laatste jaren staat hij in de theaters met werk van Charles Aznavour.

In 2018 wordt er kanker geconstateerd bij Voners. In eerste instantie lijkt de ziekte onder controle te zijn, maar dat blijkt begin 2020 niet meer het geval. Opnames voor een nieuwe reeks F.C. De Kampioenen worden stilgelegd. Ook de voorstellingen van zijn theatertournee “Et alors… en dan… Voners!” worden geannuleerd.

foto: Carine Wouters

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...