www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Het Leugenpaleis is tijdelijk terug

Tussen 1988 en 1998 maakten Bart Peeters en Hugo Matthysen Het Leugenpaleis, een komisch radioprogramma op Studio Brussel.

Hierin ontvingen Peeters en Matthysen in iedere uitzending allerlei typetjes, die ze zelf speelden, en waarbij ze live improviseerden. Naderhand kreeg het radioprogramma nog een doorstart op tv onder de naam Het Peulengaleis.

De voorbije dagen kregen Peeters en Matthysen regelmatig de vraag om in deze rare coronatijden opnieuw uitzendingen van ‘Het Leugenpaleis’ te maken. Als afleiding. En omdat onze lachspieren het wel kunnen gebruiken. Beide heren gingen hierop in. “Niet om van het gezaag af te zijn, maar omdat jullie gelijk hebben”, zo laat Bart Peeters weten. De twee makers zitten niet bij elkaar, ze vervaardigen de sketch samen, maar elk vanuit hun eigen huis, helemaal volgens de voorschriften.

Voor de eerste sketch kruipen Peeters en Matthysen opnieuw even in de huid van hun personages “Cas Goossens” en “Hugo Matthysens”.
24 mrt 2020

Het betreft geen eenmalig initiatief: komende vrijdag is er een nieuwe aflevering, en vanaf dan volgen er telkens op dinsdag en vrijdag nieuwe bijdragen, “zolang de voorraad strekt”. De sketches worden uitgezonden in het radioprogramma Nieuwe Feiten op Radio 1.

foto: VRT

Categorie: Op de radio | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...