www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof lezen allereerste “Suske en Wiske” in voor VRT NWS

Vandaag exact 75 jaar geleden, op 30 maart 1945, verscheen het allereerste stripverhaal uit de reeks “Suske en Wiske” in de krant De Nieuwe Standaard.

In “Rikki en Wiske in Chocowakije” staat de rakettank, een voertuig dat werkt op afgeroomde melk, centraal. Dit is een fictieve uitvinding van ingenieur Wargaren. Deze tank kan sneller een einde maken aan oorlogen, zodat er ook sneller weer met een nieuwe oorlog kan worden begonnen. De plannen voor de rakettank worden echter gestolen door de Chocowaakse Spionagedienst. De bokser Rikki, Wiske’s oudere broer, heeft een match tegen de Chocowaakse kampioen Bukovin en wordt als spion naar Chocowakije gestuurd om de plannen terug te krijgen. Hij komt er uiteindelijk achter dat de rakettank op een geheime plaats gebouwd wordt. Samen met tante Sidonia en Wiske weet hij de raket te stelen en er veilig mee het land uit te komen.

Suske doet in het eerste verhaal nog niet mee – hij maakt pas zijn intrede in het tweede album “Het eiland Amoras”.

Ter gelegenheid van deze 75-ste verjaardag hebben Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof “Rikki en Wiske in Chocowakije”, met alle bijbehorende stemmetjes, volledig ingelezen voor VRT NWS.
Rikki en Wiske in Chocowakije

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...