www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Week van het Amsterdams Kleinkunst Festival bij Volgspot

Het Amsterdams Kleinkunst Festival en het NPO Radio 5 programma Volgspot slaan de handen ineen om een week lang de artiesten van het afgelaste festival alsnog in de schijnwerpers te zetten. Met als hoogtepunt de bekendmaking van de Annie M.G. Schmidtprijs.

Vanaf aanstaande maandag 6 april zal elke dag een programma-onderdeel van het festival worden uitgelicht in Volgspot. Deze uitzendingen hiervan zijn dagelijks te horen op NPO Radio 5, tussen 20:00 uur en 22:00 uur.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival zou plaatsvinden tussen 30 maart en 20 april, in verschillende Amsterdamse theaters. Met onder meer de Avond van de Kleinkunst, het sluitstuk van de AKF Sonneveldprijs en de eerdergenoemde Annie MG Schmidt Prijs. De noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van Coronavirus in te dammen zetten een dikke streep door deze festiviteiten. Terwijl het Amsterdams Kleinkunst Festival achter de schermen druk bezig is om een aantal programma-onderdelen later in het jaar alsnog, zij het in aangepaste vorm, plaats te laten vinden, geeft het AKF met hulp van Volgspot alsnog aandacht aan deze voorstellingen die niet getoond kunnen worden.

De Week van het Amsterdams Kleinkunst Festival sluit af op vrijdagavond 10 april, wanneer de winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs bekend wordt gemaakt. De prijs voor het beste theaterlied is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur. Genomineerden zijn dit jaar Arjen Lubach, Alex Klaasen (tekst Jurrian van Dongen, muziek Peter van de Witte), Brigitte Kaandorp (muziek Theo Nijland), Kiki Schippers, Mike Boddé, Yvonne van den Eerenbeemt (muziek Sjors van den Eerenbeemt, René van Mierlo).

Amsterdams Kleinkunst Festival en Volgspot zijn al langere tijd samenwerkingspartners en organiseren onder andere jaarlijks de Avond van de Kleinkunst.

Categorie: Festivals, Op de radio | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.