nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Simon Carmiggelt

In augustus verschijnt een nieuw boek van Simon Carmiggelt en Ellen Warmond, Lief Museum – brieven ingeleid en samengesteld door Bertram Mourits en Trudy van Wijk.

“De dichter Ellen Warmond werkte sinds 1955 in het Letterkundig Museum. Daar leerde ze in 1965 Simon Carmiggelt kennen, op het toppunt van zijn roem als columnist toen ze hem vroeg om medewerking aan een tentoonstelling. Hij reageerde enthousiast, niet alleen op het verzoek, maar ook op haar zeer geestige schrijfstijl. Er ontstond een unieke correspondentie die zo’n vijftien jaar standhield. De twee wilden niet voor elkaar onderdoen en dat levert een levendig en sprankelend geheel op dat van zowel Warmond als Carmiggelt een onverwachte kant laat zien.

Bertram Mourits is hoofd Collecties bij het Literatuurmuseum in Den Haag. Hij schrijft regelmatig over literatuur en popmuziek voor diverse tijdschriften. Trudy van Wijk promoveerde in 2003 op het werk van Ellen Warmond en schreef ook over Ida Gerhardt. Samen bezorgden ze deze briefwisseling.”

Lief Museum wordt uitgegeven door Uitgeverij Querido.
Lief Museum

Update: verplaatst naar december 2020
Update: verplaatst naar mei 2021
Update: verplaatst naar juli 2021

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...