www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Na De Dam met Claudia de Breij, Herman van Veen en Wende Snijders

Al jaren worden, na de nationale dodenherdenking, door het hele land optredens en voorstellingen georganiseerd waarin de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Zangers, acteurs, cabaretiers en andere artiesten willen zo de betekenis van herdenken en vrijheid levend houden. Omdat de mensen dit jaar onmogelijk naar de theaters kunnen komen, komen de artiesten naar de mensen.

De uitzending komt na de herdenking op de lege Dam, aansluitend op het NOS Journaal en NOS Bevrijdingsjournaal, vanuit een lege Amsterdamse Stadsschouwburg. Winfried Baijens presenteert het programma met dichters, acteurs en zangers. Onder anderen Douwe Bob, Claudia de Breij, Michelle David, Herman van Veen, Wende Snijders en regisseur Ivo van Hove met acteurs van het ITA ensemble maken met muziek en verhalen duidelijk wat we herdenken en waarom we herdenken. Vanwege de coronamaatregelen doen sommigen dat vanuit hun eigen huiskamer.
NPO 1, 20.45-21.55 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.