nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Louis van Dijk overleden

Pianist Louis van Dijk is vandaag overleden op 78-jarige leeftijd.

Arnold Ludwig (Louis) van Dijk wordt geboren op 27 november 1941 in Amsterdam. In 1964 studeert hij cum laude af in de richting klassieke piano aan het conservatorium van Amsterdam. Het is de conservatoriumleerlingen in die tijd verboden om naast hun klassieke opleiding jazz te spelen, maar Louis maakt toch regelmatig uitstapjes in deze richting. En ook na zijn studie blijft hij jazz, klassiek en improvisatie met elkaar afwisselen.

Tijdens zijn carriere produceert hij vele albums, solo, maar ook met het Louis van Dijk Trio of Kwartet. Zo werkt hij jarenlang samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List in het ensemble Shaffy Chantant. Andere samenwerkingen zijn emet onder meer Rogier van Otterloo, Pim Jacobs en en Cor Bakker. Met Bakker en Philippe Elan maakte hij zijn laatste album ‘C’est la vie. Zo is het leven’ in 2007.

In totaal ontvangt Van Dijk 4 Edisons en vele gouden en platina platen. In 2000 wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en in 2006 krijgt hij in Gouden Harp.

In 2017 wordt bij hem de ziekte van Alzheimer geconstateerd, waarna hij zijn carrière in september 2018 afsluit op het Loosdrecht JazzFestival. Enkele maanden later verhuist hij naar het Rosa Spier Huis in Laren.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.