www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wishful Singing en Herman Finkers geven onlinecursus gregoriaans

Het koor Wishful Singing gaat samen met Herman Finkers een onlinecursus gregoriaans zingen geven.

In zeven lessen leer je de basisbeginselen van het zingen van gregoriaans en ervaar de meditatieve uitwerking van deze muziek. Het gregoriaans is een manier van zingen die weinig mensen kennen, maar die eenvoudig te leren is. Muzikale voorkennis of zangervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen aan de onlinecursus.

De cursus begint met een startbijeenkomst op 9 mei 2020 in de vorm van een webinar. Daarna volgen vijf online lessen, die je op elk gewenst moment kan bekijken en altijd terug kan kijken, en waarin je kennis maakt met de Latijnse, eenstemmige gezangen en het gregoriaanse notenschrift. Aan de hand van eenvoudige oefeningen studeer je samen met de zangeressen van Wishful Singing een aantal gregoriaanse gezangen in. In een afsluitende live webinar op 17 mei 2020 worden deze liederen door iedereen gezamenlijk gezongen.

Herman Finkers geeft meer achtergrond en leuke weetjes van het gregoriaans tijdens de online lessen.

Meer info en inschrijvingen:
www.wishfulsinging.nl

Categorie: Elders op het web | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...