www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Dat Zijn Geen Grappen in Coronatijd

Vanavond kan je op NPO3 kijken naar het eerste deel van de tweedelige documentaire Dat Zijn Geen Grappen in Coronatijd.

Hoe is het gesteld met de grap en het vrije woord in tijden van corona? En slaat Nederland in crisistijd niet door? In een speciale tweeluik-editie van de PowNed-documentaire Dat zijn geen grappen nemen bekende cabaretiers en opiniemakers het wel en wee van Nederland in coronatijd eens stevig op de hak.

Nederland in coronatijd lijkt volkomen in een kramp geschoten. Een grap maken ligt gevoeliger dan ooit en samen jubelen om zorgpersoneel lijkt verworden tot de nieuwe volkssport. Grappenmakers en dwarsdenkers die ons helpen de crisis te relativeren zijn nauwelijks zichtbaar. Theaters zijn dicht en veel cabaretiers zitten werkloos thuis. Kortom: de nar in het debat wordt node gemist.

In Dat zijn geen grappen in coronatijd zet PowNed deze grappenmakers terug in de spotlights om Nederland in coronatijd met beide voeten weer op de grond te krijgen. Op prikkelende wijze geven ze hun beschouwing en maken ze gehakt van een samenleving die op alle fronten volledig lijkt doorgeschoten, van het overdreven saamhorigheidsgevoel en schijnheilige geklap tot complot-idioten en handhavers die als halve nazi’s onze stadsparken leegvegen.

Met medewerking o.a. Tijl Beckand, Guido Weijers, Jan Jaap van der Wal, Martijn Koning, Pieter Derks, Rayen Panday, Bastiaan Geleijnse en Stefano Keizers.

Dat Zijn Geen Grappen in Coronatijd wordt uitgezonden op NPO3 om 21u50. Het tweede deel is te zien op 14 mei.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...