nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kamagurka en Jonas Geirnaert in Ontoerekeningsvatbaar

Kamagurka en Jonas Geirnaert werken mee aan Ontoerekeningsvatbaar, een vierdelige documentairereeks op de Vlaamse zender CANVAS.

Hierin gaan tien geïnterneerde mensen de uitdaging aan om samen met een gerenommeerde artiest een kunstwerk te maken. Allemaal hebben ze mentale problemen en die zijn even uiteenlopend als de delicten die ze hebben gepleegd en waarvoor ze zijn geïnterneerd. Sommigen zijn in een psychiatrisch centrum terechtgekomen, anderen zijn achter de tralies beland. Maar dan wel zonder datum van vrijlating in het verschiet. Zonder het doorlopen van een therapietraject is er geen vrijlating mogelijk. Zonder inzicht geen tweede kans.

Doorheen de reeks trachten tien kunstenaars hun projectpartner voorzichtig te doorgronden. Geleidelijk aan gunnen de geïnterneerden hen een blik in hun leven, in hun hoofd, in hun ziel. En stukje bij beetje begin je als kijker beter te begrijpen wat dat nu eigenlijk betekent, “ontoerekeningsvatbaar” zijn.

Geirnaert zal een animatiefilm maken met een psychosegevoelige patiënt, Kamagurka creëert een enorm doek over de zware misdaden van een manisch-depressieve patiënt. Andere artiesten, die aan het programma meewerken, zijn o.a. Herman Brusselmans, Willie Wartaal en Arne Quinze.

Ontoerekeningsvatbaar wordt vanaf 13 mei om 21.20 uur op Canvas uitgezonden.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...