www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Tokidoki met Paulien Cornelisse

Vanaf vanavond kan je kijken naar het tweede seizoen van Tokidoki, een vierdelige reisserie waarin Paulien Cornelisse op onderzoek gaat in het land van de rijzende zon, Japan. Cornelisse heeft al jaren een fascinatie voor Japan – in de jaren negentig studeerde ze ook een half jaar aan de universiteit van Hiroshima.

Elke aflevering van Tokidoki, dat ‘soms’ betekent in het Japans, is opgehangen aan een uniek Japans woord, dat eigenlijk niet te vertalen is.

In de eerste aflevering gaat over Hitori-Bocchi, dat betekent ‘moederziel alleen’. Meer dan een derde van de Japanners woont alleen, dat is bijna dubbel zoveel als in Nederland. Steeds meer mensen vinden nooit een partner of kiezen ervoor om alleen te wonen. Japan heeft één van de laagste geboortecijfers ter wereld. Wat is hier aan de hand? Paulien bezoekt een speed-date evenement, waar alles nogal moeizaam gaat, en luncht op de wc – veel mensen doen dat om hun collega’s te vermijden. Ook bezoekt ze één van de achthonderdduizend ‘Hikikomori’: mensen die permanent binnen blijven. Wat wij pas doen als we met een levensbedreigend virus te maken krijgen, doen deze Japanners uit zichzelf.

Tokidoki wordt uitgezonden op NPO2 om 20u35.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...