www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Documentaire over Jochem Myjer in de maak

De NTR werkt aan een documentaire over het leven en werk van Jochem Myjer. De film, die eind september op televisie wordt uitgezonden, heeft als werktitel Alles en niets. Dat heeft Oscar van der Kroon, eindredacteur van het programma Het uur van de Wolf, bevestigd.

Regisseur is Suzanne Raes – zij kreeg carte blanche om Myjer ruim een half jaar met een camera te volgen. Zij deed dit in 2019, toen hij in de theaters stond met zijn voorstelling ‘Adem in, adem uit’. Raes maakte veel opnames tijdens de lange serie die de Leidse artiest speelde in Koninklijk Theater CarrĂ© in Amsterdam.

Myjer’s vijfde avondvullende voorstelling werd door pers en publiek geprezen. De persoonlijke liefdesverklaring aan de natuur en de Waddeneilanden won in 2018 de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretshow van het jaar.

Myjer heeft dit jaar heel bewust een sabbatical genomen. Optreden valt hem zwaarder dan vroeger omdat hij sinds een zware operatie in 2011 (hij had een tumor in zijn ruggenmerg) veel sneller moe is.

Regisseur Raes maakte eerder films over De Dijk en Boudewijn de Groot.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...