www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Monitor over de penibele situatie van de Nederlandse theaterwereld

Het KRO-NRCV-programma De Monitor ging over de problemen van Nederlandse theaterwereld door de coronacrisis. Er worden grote verliezen geleden. Honderden voorstellingen zijn afgelast en theaterdirecteuren schreeuwen moord en brand. Eén op de drie Nederlandse schouwburgen dreigt het nieuwe theaterseizoen niet te halen indien extra overheidssteun uitblijft. Ook theaterproducenten dreigen om te vallen en zelfstandigen in de culturele sector kloppen massaal aan bij hun gemeente voor steun. Kaalslag in het culturele landschap ligt op de loer. Maar hoe wordt de pijn verdeeld tussen makers, producenten en het theater? En wat gebeurt er met jouw theaterkaartje?
bekijk de uitzending

Op de site van De Monitor verschenen ook onderstaande artikels.

Nederlandse theaters roepen met de actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hun publiek op tickets voor geannuleerde voorstellingen in te ruilen voor een voucher. De regeling blijkt te zorgen voor een administratieve chaos en een haast onmogelijk klus om het ticketgeld eerlijk te verdelen tussen de theaters en de theatermakers.
Theaterwereld zit met oproep ‘Bewaar je ticket’ in de maag: ‘Een gedrocht aan administratie’

Tineke Maas is theaterdirecteur van een van de best lopende theaters van het land. Toch dreigt ook voor de Goudse Schouwburg faillissement als steun uitblijft. “Als er niets gebeurt dan moeten we in juli de sleutel inleveren.”
Theaterdirecteur over versoepeling maatregelen: “Welke malloot heeft dit geadviseerd?”

Theaters, concertgebouwen en producenten zijn allerminst blij met de versoepeling van de coronamaatregelen die woensdagavond zijn aangekondigd. Dat blijkt uit een rondgang langs theaterdirecteuren en brancheverenigingen. Per 1 juni mogen podia hun deuren weer openen, maar voor slechts 30 personen inclusief personeel. Branchevereniging VSCD: “Dit voegt alleen maar schade toe.”
Waarom de ‘versoepeling’ van de coronamaatregelen theaters juist verder in de problemen brengt
NB: inmiddels is het 30 personen excl personeel

Categorie: Divers |
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.