nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Jasperina de Jong

Deze namiddag kan je op NPO1 kijken naar ‘Close up – Jasperina de Jong: Op eenzame hoogte’. Onder regie van Simone de Vries gaat deze documentaire over Jasperina de Jong, de eerste cabaretière met een one-womanshow, en geeft een inkijk in haar leven a.d.h.v. unieke archiefbeelden.

Wanneer Jasperina de Jong in de vroege jaren 60 haar carrière begint bij het spraakmakende cabaret Lurelei, prijzen critici haar al snel als rasartieste.

Maar ze krijgt pas echt de kans om haar artistieke vleugels uit te slaan als ze eind jaren 60, samen met haar man Eric Herfst, musicals en onewomanshows gaat maken. In de decennia erna groeit Jasperina uit tot een icoon van de Nederlandse showbusiness.

Na decennialang in de schijnwerpers te hebben gestaan, leidt Jasperina de Jong (81) nu een teruggetrokken leven. Ze woont met haar hond in een bos en vindt dat ze alles al vaak heeft verteld. Hoe denkt ze nu over haar carrière? En hoe ging ze verder na de dood van Eric Herfst, haar echtgenoot, mentor en regisseur?

Op 4 januari werd er een kortere versie van de documentaire uitgezonden. Nu is het een extra lange uitzending van ‘Close up’.

Close up: Jasperina de Jong wordt uitgezonden op NPO1 om 13u25.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...