nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Voordekunst: Klapstoelkabaret

Klapstoelkabaret is een actie van de cabaretiers van Hummelinck Stuurman waarmee zij alsnog kunnen try-outen voor hun nieuwe programma’s. Anne Neuteboom, Ronald Snijders, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Louise Korthals, Patrick Nederkoorn en Vlamousse zullen in de buitenlucht optreden op een uitklapbaar pop-up podium. Via Voordekunst willen ze nu het geld ophalen voor dit verplaatsbare podium.
www.voordekunst.nl

Het theaterseizoen was in volle gang toen door de coronacrisis dit vroegtijdig ten einde kwam. Inmiddels nadert een nieuw seizoen en de mogelijkheid om weer op te treden. Al deze artiesten zijn druk bezig met een nieuwe voorstelling, maar missen de eerste meters; het essentiële ’try-outen’ voor publiek en de reactie waarmee ze verder kunnen ontwikkelen. En niet te vergeten inkomsten vanuit het vorige seizoen om te kunnen investeren in de nieuwe producties.

Met Klapstoelkabaret komen ze naar de steden/theaters met een uitklapbaar pop-up podium op de buitenruimte van/bij het theater. Het publiek neemt een eigen (klap)stoel (en een eigen drankje mee) en neemt plaats op minimaal anderhalve meter van elkaar. Zie het als een soort huiskameroptreden in een hele grote openluchthuiskamer.

Het doel is minimaal 30 speeldagen te realiseren waarop steeds 2 artiesten optreden met een programma van ongeveer 40 minuten. Dit zal 2 x per dag gespeeld worden voor 30-60 personen. Er is al veelvuldig contact met de theaters door het land en de interesse is groot. Al 18 theaters hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn en er staan al 25 speeldagen in optie.

Een belangrijke voorwaarde voor dit concept is de aanschaf van een uitklapbaar pop-up podium in de vorm van een grote ‘aanhanger’. Deze kunnen zij aanschaffen voor 7000,-. Deze investering kunnen ze zelf niet doen en (vanwege een beperkte capaciteit) niet geheel terugverdienen uit de kaartverkoop. Daarom is via Voordekunst een crowdfundingsactie opgestart. Steun de actie belangenloos of voor een tegenprestatie, via:
www.voordekunst.nl

Voor meer info over de artiesten en speeldata:
www.klapstoelkabaret.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.