nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Marc de Hond overleden

Marc de Hond is woensdag 3 juni op 42-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Op zijn 18e stopt hij met zijn studie economie om enkele internetbedrijven op te richten. Vervolgens werd hij actief als programmamaker bij radiozenders als 3fm, Caz en presenteerde hij televisieprogramma’s als het Eindexamenjournaal.

Op 25-jarige leeftijd wordt er een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Tijdens één van de operaties raken zenuwen bekneld en daardoor belandt hij in een rolstoel.
Vanaf 2007 speelt hij rolstoelbasketbal en maakt tussen 2010 en 2012 deel uit van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

In 2013 maakt hij zijn theaterdebuut als deelnemer aan De Lulverhalen, waarin hij vertelt over liefde, seks en eigenwaarde vlak voor en vlak na het oplopen van zijn dwarslaesie. Dit resulteert in een cabaretesk soloprogramma ‘Scherven brengen geluk’, waarin hij vertelt over het geluk dat het krijgen van een handicap hem heeft gebracht. In 2016 volgt het tweede programma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’, over het overwinnen van angst.

Zijn derde theaterprogramma ‘Voortschrijdend inzicht’, over klimaatverandering, wordt in december 2018 geannuleerd als er opnieuw een kwaadaardige tumor wordt gevonden. Hij hervat de voorstelling in gewijzigde vorm, waarbij hij zal worden geinterviewd door bekende Nederlanders. Deze interviews worden gefilmd. Zo hoopt hij zijn zeer jonge kinderen hem op deze wijze alsnog zullen leren kennen. Dit is ingegeven door een cassettebandje dat hij van zijn eveneens jong overleden moeder had gekregen.

De Hond was getrouwd met Remona Fransen en laat twee jonge kinderen achter.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.