nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

De Overkant op Youtube-kanaal Freek de Jonge

‘De Overkant’ is onlangs op het Youtube-kanaal van Freek de Jonge gepplaatst. De korte film is een verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Freek de Jonge. Nick Golterman (geheel rechts op de foto) speelt een jonge Freek in deze semi-autobiografische vertelling. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Yentl Schieman, van het cabaretduo Yentl en de Boer.

De Overkant is een korte ‘coming of age film’, geregisseerd door Marnix Ruben. De film speelt zich af in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen, begin jaren 60. Via een voice-over vertelt Freek hoe hij rond zijn 19e wekelijks met de veerpont Prins Willem 1 naar ‘de overkant’ voer om samen met zijn poëtische Zeeuws-Vlaamse vrienden van het leven te genieten in o.a. legendarisch Jazz Cafe Porgy en Bess. Het is een verhaal waarin we ambitieuze jongens zien dromen van een toekomst terwijl ze nog niet helemaal klaar zijn om er aan te beginnen.
De Overkant op Youtube

Categorie: Elders op het web | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.