nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Video: Dorine Wiersma en Mylou Frencken

Dorine Wiersma en Mylou Frencken zingen On the Road!. Dit clipje is de tweede uit een reeks liedjes en acts, gemaakt door cabaretiers en kleinkunstenaars uit het gehele land, om de aandacht te vestigen op de ondergang van de kleine theaterzalen.

De actie hiervoor is opgestart door Sanne Wallis de Vries:
“We willen mensen geen geld uit de zak kloppen, we willen wel graag dat de plekken waar we zo graag spelen, waar we zoveel aan hebben, die zo belangrijk zijn voor zowel publiek als artiesten, kunnen blijven bestaan. Het eerste en beste wat we kunnen doen is de aandacht vestigen op het feit dat deze stille ramp zich voltrekt.. kleine theaters kunnen vaak nog niet open door de anderhalve-meter maatregel, zoals bijvoorbeeld Theater Walhalla in Rotterdam (een van velen). Die heeft ontslagen moeten doorvoeren en houdt de deuren gedwongen gesloten tot einde van het jaar. Het is nog maar de vraag of alle theaters die dit moeten doen, begin volgend jaar weer open kunnen. Voor sommige grotere zalen geldt dit trouwens ook; de Kleine Komedie in Amsterdam kan ook nog niet rendabel gaan draaien.
Wat we van je kunnen vragen is: deel deze info, deel dit clipje, laten we samen duidelijk maken aan de mensen die er iets aan kunnen doen, dat er steun moet komen voor deze theaters. Het zijn juist de zalen zonder veel subsidie die gek genoeg geen geld hebben gekregen ter steun. Ik hoop dat als we hiervoor lawaai blijven maken op deze manier, dat we kunnen voorkomen dat de stille ramp doorzet. Van een stille ramp naar een luidruchtig feest der heropening, daar ga ik voor!”

Categorie: Video | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...