www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: TV Monument met Drs P

In de uitzending van TV Monument van morgenochtend staat Drs P centraal.

Drs. Heinz Polzer is een fenomeen omdat hij bijna zijn hele leven in Nederland woonde en toch een Zwitsers staatsburger bleef. Hij was een van de beste liedtekstschrijvers, zijn beheersing van de Nederlandse taal was fenomenaal en hij heeft onze taal verrijkt met een nieuwe dichtvorm. Zijn krakend stemgeluid was uniek. Han Peekel maakte indertijd de geluidsopnamen op de veerpont bij Eemnes, waaruit het meest beroemde lied van Polzer ontstond. O.a. biograaf Michel de Jong vertelt opmerkelijke zaken over het kleurrijke leven van Polzer. Aan het einde van het programma zien we de tekst die Heinz Polzer liet plaatsen in de kranten, kort nadat hij op 95-jarige leeftijd overleed.

TV Monument wordt morgenvroeg uitgezonden op NPO1 om 10u30.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...