www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Podcast: Freek de Jonge over De Finale (1985)

In de Zwartekat podcast kijken we wekelijks met Freek de Jonge terug op zijn shows, in chronologische volgorde. Dit keer is dat de oudejaarsconference De Finale uit 1985. We hebben het over de voorstelling, zijn tijd in het Wintercircus in Eindhoven, de film De Kkkomediant die hij met Cannon Films maakte en twee desastreuze optredens in Duitsland (aangemoedigd door Ramses Shaffy) en Engeland.

De aanleiding is dat De Jonge zijn complete solo-oeuvre op Youtube aan het plaatsen is. Hij maakte tientallen grote shows, oudejaars- en nieuwjaarsconferences, verkiezingsconferences en gelegenheidsvoorstellingen. Het overgrote deel daarvan is vastgelegd en komt op zijn Youtube-kanaal.
Freek de Jonge op Youtube

Wil je geen aflevering missen, abonneer je dan op onze podcast. Daar vind je ook interviews Johan Goossens en Pieter Bouwman. Plus een speciale serie waarin wij praten met recensenten over hun vak.
abonneren in iTunes
handmatig abonneren

Show notes bij deze aflevering:

De Finale is hier te bekijken.

Freek als clown in het Wintercircus van Eindhoven in 1985.

De film De Kkkomediant is hier te bekijken.

Over Cannon Films van Menahem Golan en Yoram Globus, waarmee Freek De Kkkomediant maakte, is een geweldige documentaire gemaakt: Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films. Hier vind je de trailer:

Freek in de Londense Comedystore! Klik voor een grotere versie.

Music: www.bensound.com

Categorie: Podcast | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.