nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cirque du Soleil in problemen door coronacrisis

Het Canadese entertainmentbedrijf Cirque du Soleil heeft een verzoek tot uitstel van betaling gedaan. Als gevolg van de coronacrisis konden vele shows geen doorgang vinden. En daarnaast gaat het bedrijf gebukt onder een grote schuldenlast van honderden miljoenen. In het voorjaar werd het merendeel van de werknemers al naar huis gestuurd.

Daaronder ook de Nederlandse komiek Eric Koller die de afgelopen jaren furore maakte met de voorstelling ‘LUZIA – A Waking Dream of Mexico’. Als clown was hij het middelpunt van de voorstelling. Jarenlang trokken ze met de show door Amerika en Canada. Eerder dit jaar stond de show nog in Londen. In de webisode LUZIAself een korte impressie van Koller bij het circus.

Cirque du Soleil Entertainment Group heeft verzocht om schuldbemiddeling in de hoop op een doorstart.

foto: Miranda Koller

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.