www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Jacques Brel, fou de vivre

De documentaire ‘Jacques Brel – Gek van het leven’ over Jacques Brel wordt deze namiddag in Het Uur van de Wolf uitgezonden op NPO2.

Voorafgaand aan ieder concert geeft Brel over, uit angst. Als hij op een dag drie keer moet optreden, geeft hij drie keer over. Het is één van de talloze ontboezemingen die de in 1978 overleden chansonnier doet in deze docu, waarin regisseur Philippe Kohly alleen Brel zelf aan het woord laat.

‘Jacques Brel – Gek van het leven’ werd een indringend portret, met fragmenten uit archief van Brel van zowel interviews als optredens, waarbij hij de minder fraaie kantjes van Brels persoonlijkheid niet schuwt. Een odyssee van een getalenteerd én getormenteerd zanger die tijdens zijn 49 avontuurlijke levensjaren nergens vrede vindt.

‘Jacques Brel, fou de vivre’ is om 14u10 te zien op NPO2.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...