www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

VPRO stopt met Radio Bergeijk

De VPRO heeft besloten om na de lopende reeks te stoppen met Radio Bergeijk. De laatste aflevering is eind oktober. Dat laat Pieter Bouwman weten op zijn Facebook-pagina.

“Want alles moet Jong en Vernieuwd worden immers. Na meer dan 700 afleveringen van een zeer oorspronkelijk, uniek en relatief goedkoop programma van uitzonderlijke kwaliteit, puur gemaakt via improvisatie door ons, (George van Houts en mijzelve), gastacteurs (jong en iets minder jong) en de fabuleuze geluidsdecors van Mat Wijn. Satire zonder letterlijke actualiteit of imitaties. En met een ferme fanschare! Laat het de omroep gerust weten als u er anders over denkt dan de beleidsmakers aldaar! En alvast excuus aan alle trouwe luisteraars, maar er komt nog veel moois voorbij tot de einddatum! Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!”

Radio Bergeijk is een hoorspelachtige satirische soap over een radiostation in het echt bestaande dorpje Bergeijk met de twee vaste presentatoren Toon Sporenberg (Bouwman) en Peer van Eersel (George van Houts). Het is ontstaan als een spin-off van de Mannen van de Radio. Bouwman improviseerde samen met Theo Maassen een Brabants radiostation en toen de zendercoördinator van het net hernoemde 747 AM (nu weer Radio 5) een radiosoap wilde hebben, kwam de VPRO met het voorstel om deze sketch uit te bouwen tot een serie. Tussen 2001 en 2007 worden in totaal 612 radio-uitzendingen gemaakt.

In augustus 2019 komtde serie terug met een serie van 30 afleveringen, te beluisteren op Radio 1 en als podcast. De huidige serie afleveringen is uitsluitend beschikbaar als podcast.
www.nporadio1.nl/podcasts/radio-bergeijk

Categorie: Op de radio | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.