nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Bert Kruismans

Vanavond herhaalt de Vlaamse zender CAZ ‘Vaderland’, de show van Bert Kruismans uit 2013.

“Zal België zijn 185-jarig bestaan in 2015 nog halen? Het wordt spannend, want in mei 2014 zijn er cruciale verkiezingen gepland! Kan voetbal de natie redden, of laten de Belgen zich het hoofd op hol brengen door politieke retoriek. Allerslimste mens en comedian Bert Kruismans vraagt het zich af in zijn nieuwe show: ‘Vaderland’.

In 2010 trok bekende Belg Bert Kruismans naar Nederland met zijn voorstelling ‘België voor Beginners’, een grappige handleiding voor België. Als allereerste Vlaamse comedian ooit, slaagde hij er datzelfde jaar in om met een franstalige show door te breken bij zijn Waalse landgenoten. Dat gaf hem een heel nieuw zicht op zijn eigen land. ‘Vaderland’ gaat dan ook vooral over wat de Belgen verenigt en wat hen uit mekaar drijft, maar natuurlijk ook over wat de gevolgen hiervan zijn voor onze buren. Want zo’n bende losgeslagen landlozen aan je voordeur, wat moet je daar dan mee? Deze show gaat over geschiedenis, heimwee, politiek, helden, vaderschap, (burger)oorlog, vrede en het verband tussen dat alles.

‘Vaderland’ wordt uitgezonden om 22u15 op CAZ. Deze zender is niet in Nederland te ontvangen.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...