www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Willem Vermandere exposeert

In de kerk van Steenkerke (BE) loopt er tot 1 oktober de jaarlijkse tentoonstelling van de Vlaamse kleinkunstzanger Willem Vermandere. Deze is dagelijks van 9u00 tot 19u00 te bezoeken, behalve tijdens diensten. Ook in en rond de Onze Lieve Vrouw-kerk van Veerle-Laakdal (BE) zijn er werken van Vermandere te bewonderen: 60 beelden van 19 kunstenaars zijn hier te zien – Vermandere is vertegenwoordigd met 14 houtsnedes. De werken zijn tot eind augustus iedere dag van 10 tot 18u te bezichtigen.

Het Titanenpad in Steenkerke is een wandel-en fietspad, dat de Steengracht-West met de Steenkerkestraat verbindt. Langs dit pad staan er ook beeldhouwwerken van Vermandere.

Steenkerke is een deelgemeente van Veurne. Niet alleen Vermandere, maar ook de Veurnse charmezanger Will Tura werd dit jaar 80. Daarom komt de stad ook met een kunstenwandelroute ‘80 jaar Will Tura & Willem Vermandere’. Je bewondert schilderijen gebaseerd op het repertoire van deze twee bekendste Veurnaars. Tijdens de wandeling geniet je van kunst op mooie locaties in onze gezellige stad. De wandelbrochure is vanaf begin juli verkrijgbaar bij Visit Veurne.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...