www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Dennis van de Ven, Harrie Jekkers, Koos Meinderts, Murth Mossel

Dennis van de Ven wil een tv-programma maken met de werktitel ‘De Humorpolitie’ over de discussie over welke grappen wel of niet meer door de beugel kunnen, meldt hij in het AD. Het satirische programma vindt plaats in de rechtbank waar een recent in de media gemaakte en verkeerd gevallen grap – door een komiek of door pakweg een Johan Derksen – ter discussie staat. Stand-upcomedians staan de verdachten bij. De rechter moet uiteindelijk bepalen of de bewuste opmerking door de beugel kan of dat een taakstraf moet worden uitgedeeld: grappen maken in het plantsoen. De makers van de grap die ter discussie staat zitten zelf in het beklaagdenbankje. Het voorstel is onder meer bij de NPO ingediend.
25 juli 2020

Harrie Jekkers gaat samen met Koos Meinderts een nieuwe cabaretvoorstelling schrijven ter gelegenheid van de opening van het nieuwe cultuurpaleis Amare in Den Haag. Over de inhoud van de nieuwe voorstelling wil hij nog niets vertellen. Amare ligt aan het Spui in Den Haag en het is de bedoeling dat het in de loop van 2021 de deuren opent. Het complex biedt onderdak aan het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Meinderts en Jekkers werken al bijna een halve eeuw samen aan liedjes, teksten, boeken en conferences en stonden ook samen op het podium in de voorstelling ‘Het verhaal achter de liedjes’.

Murth Mossel spreekt de stem in van Mini Diamond in de nieuwe animatiefilm Trolls Wereldtour. Deze is vanaf 5 augustus te zien in de Nederlandse bioscoop

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.