www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: De Speld

De Speld: Nederland: Het Boek – in vijf miljard jaar van supermacht tot wereldrijk

“Nederlanders zijn groots. Dat is altijd zo geweest, maar het is niet bij iedereen bekend. In het monumentale werk Nederland: Het Boek (5e herziene druk) wordt voor het eerst aandacht besteed aan die grootsheid. Bekende gebeurtenissen worden in een nieuw perspectief geplaatst, of juist uit hun context gerukt.
In dit rijkelijk geïllustreerde boek ziet u hoe Nederland uit de big bang ontstaat, hoe de eerste Nederlanders Afrika verlaten en welke hunebedontwerpen het uiteindelijk niet zijn geworden. Zet de gevierendeelde Balthasar Gerards weer in elkaar met een legpuzzel, doe de inburgeringstest voor Hugenoten, lees over de laatste minuut voor de ontzuiling en leer waarom het buitenland te veel in zichzelf gekeerd is. Newtons ontdekking van de zwaartekracht was slechts een incident vergeleken met de onthullingen in dit boek.
In 2012 schreef De Speld het monumentale werk Nederland: het boek, sindsdien heeft het heden de geschiedenis ingehaald. Daarom heeft De Speld dit jaar met succes een crowdfundingcampagne gelanceerd om het volk zijn geschiedenis terug te geven.”

Verschijnt in oktober 2020.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.