nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Kamagurka

Kamagurka – Voorbij de grenzen van de ernst

“Al meer dan veertig jaar schenkt Luc Zeebroek ons onder de naam Kamagurka een blik in zijn wonderlijke kosmos. In zijn hoekje in NRC Handelsblad kunnen we daar dagelijks getuige van zijn. Velen leerden van hem dat je de wereld maar beter met een flinke korrel zout kunt nemen.

In samenwerking met de Vlaamse uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts presenteert De Harmonie in ‘Voorbij de grenzen van de ernst’ het totaalfenomeen Kamagurka. Als spottende cartoonist, maar ook als beeldend kunstenaar, theaterman en maatschappijcriticus.

We treffen onzin aan in zijn oeuvre, maar de humor van Kamagurka is allesbehalvende vrijblijvend. De onzin getuigt bovendien van een doortastende vrolijkheid, een karaktertrek die we eigenlijk allemaal wel kunnen gebruiken om te overleven.”

Verschijnt in september bij Uitgeverij De Harmonie.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon