www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: biografie over Jos Brink in de maak

Tom van den Oetelaar, verslaggever en presentator bij Omroep Brabant, werkt aan een biografie over Jos Brink. Hij wil dit doen omdat Brink leek weg te zakken in het geheugen van mensen.

Brink verwierf grote bekendheid als acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator. Samen met zijn vriend en latere echtgenoot Frank Sanders was hij de vaste waarde van de cabaretgroep Tekstpierement. Zijn landelijke bekendheid verkreeg hij met optredens in spelprogramma’s en het presenteren van ‘Wedden, dat…’. In 1979 kuste hij koningin Juliana publiekelijk, wat destijds een enorme sensatie was. Brink overleed op 17 augustus 2007 op 65-jarige leeftijd als gevolg van kanker.

Van den Oetelaar heeft van Frank Sanders dozen vol archiefmateriaal gekregen, van fotoalbums tot spullen van musicals en plakboeken. De biografie wordt ten vroegste volgend jaar uitgebracht door Uitgeverij Het Spectrum in Amsterdam.

Tom van den Oetelaar vertelde erover bij Haandrikman.
19 aug 2020

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...