nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Vlaamse tv-programma’s in het najaar met Philippe Geubels, Kamal Kharmach, Jelle De Beule, Koen De Poorter, Spitting Image, Wouter Deprez, Jens Dendoncker, Guga Baul, Stephen Fry

Enkele Vlaamse zenders hebben hebben hun najaarsprogrammatie bekend gemaakt – met comedians in meerdere programma’s.

In Geubels en de Hollanders lacht Geubels met onze noorderburen en hun rare gewoontes. Samen met Erik Van Looy waagt hij zich aan Nederlandse bezigheden zoals kamperen. Het principe is hetzelfde als van het programma “Geubels en de Belgen”: stand-up comedy op een podium in combinatie met reportages. Het programma zal zowel op Eén als op het Nederlandse RTL te zien zijn. De exacte uitzenddatum op Eén is nog niet bekend.

Kamal Kharmach is vanaf 30 september op Eén te zien met “Andermans zaken”: hierin helpt hij zes Vlaamse ondernemingen in nood. Kharmach is docent bedrijfseconomie en heeft daarnaast ook ervaring in het zaken doen: hij begon met Donutello, een keten van donut-zaken, maar deze heeft hij ondertussen doorverkocht.

Jelle De Beule, Koen De Poorter en Rik Verheye moesten door corona noodgedwongen de opnames van de sketchshow Nonkels met een jaartje uitstellen. De drie besloten vervolgens zelf een bubbel te vormen en een alternatieve sketchshow over de anderhalvemeterregel te schrijven, te spelen en op te nemen: De anderhalve meter show. Deze zal in het najaar op VIER te zien zijn – deze zender is niet in Nederland te ontvangen.

Zoals al eerder gemeld komt VIER ook met Opvoeden Doe Je Zo, waarin verschillende BV’s, waaronder Philippe Geubels en Jonas Geirnaert de voogdij over een kind krijgen en zich als nieuw samengesteld gezin aan een zoektocht naar de ideale opvoeding wagen.

Na 24 jaar is ook de satirische poppenshow Spitting Image terug. Met heel wat wereldleiders, politici, celebrities en royals in de hoofdrol als handpop. Deze Britse show zal ook VIER worden uitgezonden.

Jonas Van Geel presenteert ‘Veel Tamtam’, “een taalshow waarin comedians zich amuseren, over de manier waarop we communiceren.” Snapt de jeugd nog waarom ze in Sint-Truiden Tattepoem tegen appeltaart zeggen? Zijn de babyboomers nog mee met hoe de millennials met elkaar chatten? Elke dag komen er nieuwe woorden en afkortingen bij en de bekendmaking van de nieuwste lading emoji’s is altijd wereldnieuws. Maar begrijpen we elkaar eigenlijk nog? Van Geel zoekt het uit en krijgt daarbij hulp van onder meer comedian Wouter Deprez. Vanaf 2 september te zien op VTM.

Comedian Jens Dendoncker is één van de juryleden tijdens het nieuwe seizoen van The Masked Singer dat vanaf 18 september op VTM wordt uitgezonden. In deze show hullen bekende gezichten zich van kop tot teen in prachtige kostuums. Zo neemt onder meer de zingende Libelle het op tegen de stoere Wolf. Kunnen het publiek en speurders Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker raden wie het is, enkel en alleen op basis van een stem? Heel Vlaanderen kan mee het spannendste mysterie van het najaar ontrafelen.

Jens Dendoncker krijgt ook een eigen programma met de werktitel ‘Da’s Liefde’. Dendoncker: “Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat voor crazy stuff de liefde doet met een mens.” In het programma zoekt hij op basis van gedurfde experimenten uit wat liefde is. Wist je dat 50% van de mensen die op date worden gevraagd gewoon ‘ja’ zegt? Of dat mannen sneller ‘Ik hou van je’ zeggen dan vrouwen? Jens toetst wetenschappelijke studies over de heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk. Dit najaar te zien.

Later dit jaar volgt een nieuw satirisch programma op VTM met de werktitel ‘Ruth, Jonas, Guga & Nathalie’. De voorbije zeven dagen, samengevat in 30 minuten. Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans en Guga Baúl – die voor de eerste keer samen een programma maken – fileren, parodiëren en corrigeren alles wat er de afgelopen week toe deed en hopen op beterschap voor de week die volgt.

Het Canvas-programma ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’, de Vlaamse versie van Zomergasten, is dit najaar toe aan z’n tiende seizoen en dat wordt gevierd. Presentator Thomas Vanderveken heeft de naam van de gast voor de honderdste aflevering al onthuld: Stephen Fry.

foto Geubels en de Hollanders: Amy van Leiden; overige foto’s: VTM

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...