nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zwartekat bestaat 24 jaar

Vandaag viert de redactie van Zwartekat.nl de 24e verjaardag van de website. Sinds 28 augustus 1996 verzamelpunt voor cabaret, kleinkunst en stand-up comedy in Nederland en Vlaanderen.

In september zal het 22.000e bericht op de voorpagina verschijnen. Zelfs met de ellende van de coronacrisis valt er nog genoeg te berichten, op Zwartekat én op social media. En na jarenlang te hebben genoten van podcasts zijn we ze nu ook steeds meer zelf aan het maken.

Vorig jaar zijn we gestart met de voorbereidingen van een podcastreeks over de geschiedenis van 125 jaar cabaret in Nederland. De eerste aflevering is vorige week verschenen en al bijna 2000 keer gedownload. Er wordt hard gewerkt aan de volgende. Deze reeks verschijnt maandelijks.

In april kwam daar onverwacht nog een nieuwe podcastreeks bij, waarin we met Freek de Jonge terugkijken op 40 jaar soloshows. Aanleiding hiervoor was het plaatsen van al deze shows op zijn Youtube-kanaal. In totaal spraken we ruim 30 uur met Freek en inmiddels staan de eerste 17 afleveringen online. Elke woensdag een nieuwe aflevering.
zwartekat.nl/podcast

Categorie: Huishoudelijke mededeling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon