nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kleinkunstzanger Luk Bral overleden

Vandaag is de Vlaamse kleinkunstzanger Luk Bral (71) overleden.

In 1972 studeert Bral af aan de Antwerpse kleinkunstacademie Studio Herman Teirlinck. Hij brengt dan ook enkele singles uit: “He, he, ’t is zomer”, “Een zonnige zomermiddag” en zijn bekendste nummer, “Hallo, hier ben ik dan”. Hij maakt in de jaren ’70 ook drie langspeelplaten: “Vrije vogel”, “Het tedere geweld” en “Beminnen”. In 1975 neemt hij deel aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, maar zonder succes.

In de jaren ’80 schakelt Bral over naar het Engels met zijn band Luk Bral’s Plastic Dreamband.

Later trekt hij naar Londen en Parijs, waar hij als straatzanger zijn liedjes zong en de kost verdiende als kunstschilder/tekenaar. De laatste jaren verbleef hij in een woonzorgcentrum in Sint-Amandsberg bij Gent.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...