www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vlaamse artiesten coveren Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud werd dit jaar 70.

Daarom brengen een aantal Vlaamse artiesten iedere maand een cover uit het repertoire van van het Groenewoud uit. Het resultaat is een reeks van acht eigenzinnige covers door enkele Vlaamse artiesten onder de titel ‘Raymond & Vrienden’. Met medewerking van o.a. Bart Peeters, Laura Tesoro en kleinkunstzanger Bart Herman, die de spits afbeet.

Vierde in het rijtje is kleinkunstgroep Yevgueni met zanger Klaas Delrue. De groep werd aangedragen door van het Groenewoud zelf: hij hoorde een van hun nummers, ‘Robbie II’, op de radio en nam aan dat het een Hollandse band was. De producer van ‘Het jaar van Raymond’ zocht nog ‘coveraars’ en van het Groenewoud stelde toen deze ‘Hollanders’ voor, die uiteindelijk gewoon Belgen bleken te zijn.

Yevgeni koos voor ‘Bierfeesten’. Delrue: “Raymond’s repertoire is zo groot, een keuze maken was moeilijk. Ik ben ook fan van de ‘kleine’ liedjes. Maar ik liep tijdens de coronacrisis al vaker in mijn hoofd met de slagzin van ‘Bierfeesten’: ‘als ik dit maar heb’. Want het zag er naar uit dat we nog even niet konden optreden. De eerste keer dat ’t dan wél terug mocht, was in Dranouter op 11 juli. Ik heb na dat optreden de hele avond ‘Bierfeesten’ in mijn hoofd zitten zingen. Toen de vraag kwam om een nummer van Raymond te coveren, was dat natuurlijk meteen een kanshebber.”

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...