nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gili presenteert: Ge-Variété-erde Avond

Comedian & mentalist Gili presenteert op 14 oktober een Ge-Variété-erde Avond in de Schouwburg in Kortrijk (BE): een bonte avond met alles erop en eraan: muziek, comedy, magie en mysterie, … Kortom, ouderwets amusement, in een hedendaags jasje.

Variété is een vorm van theater met amusante voordracht, zang en dans, alsook gevarieerde optredens van artiesten als acrobaten, goochelaars, hypnotiseurs, gedachtelezers, enzovoorts.

Het variété ontwikkelde zich in de tweede helft van de 19e eeuw van kroegvermaak tot een respectabele vorm van amusement, geschikt voor het hele gezin. Het hield in die tijd het midden tussen circus en revue. In Engeland en Frankrijk stond deze theatervorm bekend als music(-)hall, in de Verenigde Staten als vaudeville. In de hoogtijdagen van het variété werden in veel steden speciale variététheaters gebouwd. Begin 20e eeuw werd deze vorm van amusement gaandeweg verdrongen door de bioscoop. 

Voor deze avond nodigt Gili collega’s Bas Birker, Steven Mahieu, Jan De Smet & Stoy Stoffelen en Jokke Vanderlinden uit.

Meer info en tickets:
www.schouwburgkortrijk.be

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...