www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Paul de Leeuw beëindigt contract met RTL

Paul de Leeuw en RTL verbreken hun contract een jaar eerder dan gepland, zo laten ze weten in een gezamenlijk statement. De twee partijen gaan vanaf 14 oktober ieder hun eigen weg op initiatief van de presentator, maar hebben wel de intentie uitgesproken om op projectbasis te blijven samenwerken.

De Leeuw: “De afgelopen tijd is er bij mij een sterke drang ontstaan om zonder verplichtingen na te denken over mijn toekomst. Ik ben op het punt gekomen in mijn carrière dat ik reflectie en verdieping zoek. Ik vraag me steeds vaker af of er nog plek is voor mijn manier van tv maken. Er zijn nog zoveel andere manieren om mijn talent in te zetten. Om dat te onderzoeken wil ik onafhankelijk van welke partij dan ook en met andere makers in gesprek. Ik ben blij dat RTL mij die ruimte gunt.”

Voorlopig is de Leeuw nog te zien als presentator van Ranking The Stars en als jurylid bij Holland’s Got Talent.

De Leeuw startte zijn tv-carriere bij de NCRV met het programma ‘Snelbinder’, maar kwam via AVRO’s Sterrenslag al snel terecht bij de VARA. Daar maakte hij programma’s als ‘De Schreeuw van de Leeuw’ en de komedie ‘Seth & Fiona’. Tussen 1997 en 1999 maakte hij de late night show ‘Laat de Leeuw’.

In 2002 keerde hij kort terug bij de NCRV met programma’s als ‘Herberg de Leeuw’ en ‘Zo vader zo zoon’. Een jaar later ging hij toch weer naar de VARA om programma’s te maken als ‘PaPaul’, ‘Mooi weer De Leeuw’, ‘MaDiWoDoVrijdagshow’, ‘PAU!L’ en ‘Langs de Leeuw’.

Tussen 2013 en 2017 bracht De Leeuw geen eigen zaterdagavondprogramma, maar was hij wel de wekelijkse gastheer bij ‘De Kwis’. In 2013 was hij daarnaast ook te zien bij tv-programma’s van RTL.

Sinds 2017 was De Leeuw weer exclusief te zien bij de VARA met programma’s als ‘Paul’s Puber Kookshow’, ‘Wie steelt mijn show?’, ‘Lekker laat!’ en begin dit jaar met ‘Als je alles hebt gehad!’ met Marc-Marie Huijbregts. In 2018 vertrok hij bij BNNVARA en ging bij RTL aan de slag, waar hij nu, een jaar eerder dan voorzien, het contract beëindigd heeft. Voor RTL presenteerde de Leeuw o.a. Op Goed Geluk, het eindejaarsprogramma, Paul Pakt Uit en De kleinste TV-show van Nederland.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...