www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Goudse Schouwburg, Drs P, Beatrice van der Poel

DeGouda.nl beticht Tineke Maas, directeur van de Goudse Schouwburg in Gouda van ‘gerommel met leveranciers’. Eén van de eerste besluiten die ze nam als kersverse directeur betrof de vervanging van het bestaande kaartverkoopsysteem door het systeem van haar toenmalige vriend waarmee ze samenwoonde. Dit gebeurde eerder ook bij de twee voorgaande theaters in Zoetermeer en Heerhugowaard, waar zij directeur was. Daarnaast richtte zij in 2013 een vereniging op ter bevordering en promotie van het kaartverkoopsysteem van haar vriend. Dit blijkt uit de reconstructie die Stichting Lokale Verbinding in samenwerking met magazine deGouda heeft gemaakt. Desgevraagd liet de voorzitter van de Raad van Toezicht weten dat ‘de besluitvorming op correcte wijze heeft plaatsgevonden’.
meer info

De Stichting De Roos maakt alleen boeken voor leden. Jaap Bakker (tekstdichter, eindredacteur van de Drs. P Jaar- en Bewaarboeken, auteur van het Nederlands Rijmwoordenboek) heeft voor deze stichting het boek ‘Drs P: Ik ben benieuwd te lezen wat ik schrijf’ geschreven. Bakker verzamelde 60 versvormen die Drs P bedacht of stroomlijnde: van Anastichon tot Zwitsers sonnet, en voorzag de vele rijmende voorbeelden van deskundig commentaar. Joost Veerkamp tekende voor het boek een groot aantal verwarrend verrassende illustraties en Stichting De Roos stopte het boek in een luxe cassette met een paar bibliofiele extra’s.
www.stichtingderoos.nl

Beatrice van der Poel trekt samen met zus Vera de theaters in met een hommage aan ABBA. In ABBA XL zingen ze het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano en vertellen tegelijkertijd het verhaal van ABBA: het succes, de roddels, het drama, de achterklap; alles wat je altijd al wilde weten over de blonde Agneta en rode Anni-Frida.
www.beatricevanderpoel.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...