nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Directeur theater De Klinker Winschoten vertrekt

Directeur Leo Hegge van cultuurhuis De Klinker in Winschoten vertrekt per 1 november. Hij gaat vervroegd met pensioen. Mede aanleiding voor zijn vertrek zijn de coronacrisis en de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente per 2022.

In een interview met RTV Noord zegt Hegge: “Dit is de zevende culturele instelling waar ik leiding aan geef en het is ook de zevende keer dat ik moet bezuinigen. (…) Vooral de uitzichtloosheid die we als theaters hebben. Ik zie dat ook bij collega’s die veel jonger zijn en nog jaren mee moeten. Men houdt het maar moeizaam vol. Ook nu weten we nog niet wanneer we weer een normaal bedrijf mogen voeren. We moeten die anderhalvemetervoorstellingen programmeren. Het is eigenlijk bedrijfseconomisch niet te doen.”
www.rtvnoord.nl

Categorie: Transfernieuws | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.