nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Terugblik museum Beeld en Geluid met Freek de Jonge en Diederik Ebbinge

Van 2 september t/m 25 oktober 2020 opent Beeld en Geluid tijdelijk weer museumdeuren van de experience waar de afgelopen 14 jaar vele tentoonstellingen te zien zijn geweest. Vanaf maandag 26 oktober sluiten de deuren weer voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum.

Tijdens talkshows met prominente gasten blikt presentator Erik van der Hoff terug op een aantal spraakmakende tentoonstellingen. Voor of na de talkshow heb je de unieke kans om met een klein gezelschap nog een laatste bezoek te brengen aan het huidige museum, de experience.

Freek de Jonge – 16 september 2020 – 19:30 – 22:30 uur
Je kunt wel stellen dat schrijver en cabaretier Freek de Jonge met zijn activistische houding het verschil heeft gemaakt in de wereld van cabaret. Aan de hand van zijn oeuvre en zijn meest recente optredens praat Erik van der Hoff met hem over de wijze waarop zijn activisme nog altijd zijn werk bepaalt.

Het oeuvre van Freek de Jonge werd belicht in de expositie Kijk! Dat is Freek, die in 2009 bij Beeld en Geluid te zien was.

Diederik Ebbinge – 17 september 2020 – 19:30 – 22:30 uur
Diederik Ebbinge oogstte het afgelopen tv-seizoen veel lof met zijn geesteskind, het satirische programma Promenade. Eerder verwierf hij faam als satiricus met De Vliegende Panters en als schrijver van en acteur in De Luizenmoeder. Hij praat met Erik van der Hoff over humor, de staat van satire en korte lontjes.

Sinds de tentoonstelling Serieus grappig (2019) is de vraag ‘Waar ligt de grens van de grap?’ alleen maar prangender geworden. Vandaar dat ook onze meest recente tentoonstelling niet ontbreekt bij deze trip down memory lane. Is er nog voldoende ruimte voor satire of zijn de tenen inmiddels van iedereen te lang? Wat is er in een jaar veranderd in het humorlandschap?

Andere talkshows zijn met Twan Huys (23 september), Ad Visser (25 september) en Arjan Postma (27 september).

Voor meer info:
beeldengeluid.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Maker Zwartekat.nl.