www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Andermans Veren start met extra wekelijkse podcast

Vanaf dinsdag 15 september verschijnt er wekelijks een extra podcast-aflevering van Andermans Veren online, die niet op de radio te horen is geweest. Presentator Kick van der Veer duikt exclusief voor deze extra podcast dieper in allerlei kleinkunst-thema’s en het werk van diverse artiesten. Zo komen onderwerpen als seks en discriminatie voorbij (die voor het radioprogramma wat minder geschikt zijn) en gaat Kick de grens over, op zoek naar de geschiedenis van de kleinkunst in Vlaanderen.

Hiermee komt Van der Veer tegemoet aan de trouwe luisteraars van het programma, die één uur bij NPO Radio 5 op zondagochtend eigenlijk te kort vinden. In het verleden was Andermans Veren twee uur op de radio te horen.

Iedere dinsdag komt er een nieuwe aflevering online op het vaste podcastkanaal van Andermans Veren (te vinden via alle gebruikelijke apps en via de website van NPO Radio 5). De serie trapt af met een bijzonder tweeluik over de vooroorlogse zanger/variété-artiest August de Laat. Deel 2 volgt op 22 september.

In twee delen vertelt schrijver/dichter Ko de Laat (een achterneef van August) over leven en werk van deze artiest. August de Laat was in de eerste helft van de vorige eeuw erg populair. Zijn uitvoeringen van ‘Breng eens een zonnetje onder de mensen’, ‘Ik heb een huis met een tuintje gehuurd’ en ‘Heidewitzka, vooruit, geef gas’ werden echte evergreens. Dit tweeluik behandelt de opkomst en ondergang van August de Laat, de opmerkelijke artiesten met wie hij samenwerkte en de moordende concurrentiestrijd met zijn collega’s.

Ko de Laat verzorgde eerder voor Andermans Veren een serie over de gevallen tv-ster Huub Martron. In de kleinkunstwereld is hij zelf actief als tekstschrijver voor o.a. Pia Douwes, Ellen Evers en Jetta Starreveld.

foto: Elvin Boer

Categorie: Elders op het web | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.