nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Afgelasting tournee Jeroen van Merwijk

Jeroen van Merwijk heeft de tournee van zijn nieuwe voorstelling ‘Zullen we dit jaar maar een keertje over doen’ afgelast.

Eerder dit jaar werd bekend dat Van Merwijk ongeneeslijk ziek is. Hij lijdt aan darmkanker met uitzaaïngen naar de lever. Nadat een behandeling om zijn leven te rekken leek aan te slaan ontstonden plannen voor een nieuwe tournee. Op zijn website laat Van Merwijk weten afgelopen maand een terugval te hebben gehad en dat de chemokuur zijn werk niet meer doet.

Een tournee van 60 optredens in vijf maanden tijd is daarom niet haalbaar.

Hieronder het volledige bericht:

Beste mensen, lieve vrienden,

Ik moet jullie helaas iets naars mededelen.
Zoals velen van jullie weten, is bij mij in februari een terminale vorm van darmkanker met uitzaaiingen in de lever geconstateerd. Dat was nadat impresariaat “De Mannen” voor dit seizoen een prachtige nieuwe speellijst voor me had weten te organiseren.
Hoewel het er aanvankelijk slecht voor me uitzag, bleken de behandelmethoden van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis onverwacht goed aan te slaan. Zo goed zelfs, dat de tumoren begonnen te slinken en mijn bloedwaarden spectaculair verbeterden.
Ik was er dan ook van overtuigd dat ik, met wat goede wil en doorzettingsvermogen, in staat geacht moest worden om de toernee van 60 optredens in 5 maanden tot een goed einde te brengen.

In Augustus echter kreeg ik een zware terugval. Na onderzoeken is gebleken dat de chemokuur niet meer zijn werk doet.
Hoewel ik wel wat aan het herstellen ben, met een streng dieet en een uiterst sobere levenswijze, heeft die terugval me een paar dingen duidelijk gemaakt. Eén van die dingen is, dat ik niet mijn theatertournee kan spelen.
Daar moet ik gewoon reëel in zijn.
Ik ben op dit moment te zwak en heb te weinig energie om de lichamelijke en geestelijke vermoeienissen van een dergelijke inspanning aan te kunnen.

Ik heb dan ook, met pijn in het hart, moeten besluiten om alle optredens voor komend seizoen af te zeggen.
Dat kan ik beter nu doen, nu het seizoen nog niet begonnen is, dan dat ik nog een poosje mee wacht.
Het stelt jullie in de gelegenheid om zo snel mogelijk een oplossing te verzinnen.
Het spijt me enorm en ik realiseer me dat ik jullie hiermee in verlegenheid breng, maar ik hoop dat jullie begrip kunnen opbrengen voor mijn beslissing.

Ik wil jullie danken voor het in mij gestelde vertrouwen.
En wie weet kom ik ooit in de toekomst, à la Herman Finkers, met een spectaculaire comeback.
Tot het zover is, wens ik jullie heel veel sterkte en wijsheid en vooral: ruggengraat in deze barre tijden.
Een hartelijke groet en ik zou zeggen: leve de kunst!!

Jeroen van Merwijk

Categorie: Afgelasting | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.