nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Claudia de Breij, Najib Amhali, Freek de Jonge, Martine Sandifort, Steven Brunswijk, Jacques Vermeire, Frank Van Erum

Suzanne Raes, de regisseur die onlangs een documentaire over cabaretier Jochem Myjer maakte, werkt nu aan een film over Claudia de Breij. Raes liet dit weten in het radioprogramma Volgspot: “Claudia ken ik al langer. Het is een interessante en leuke vrouw, zij intrigeert mij wel. Ik ben het veel met haar eens, maar er zijn ook dingen van haar die ik niet snap. Dat maakt het altijd leuk om te gaan zoeken.”

Najib Amhali neemt plaats in het vaste panel van ‘Wie van de 3’. SBS6 brengt het bekende spelprogramma vanaf 11 oktober terug op de buis. Andere panelleden zijn Martien Meiland, Britt Dekker en Ryanne van Dorst. In het programma bewerken drie kandidaten hetzelfde beroep of dezelfde hobby te hebben. Vervolgens is het de taak van het panel om te achterhalen wie de waarheid spreekt.

Freek de Jonge was één van de BN-ers die meedeed aan het overschrijven van het boek Max Havelaar van Multatuli. De auteur, eigenlijk Eduard Douwes Dekker, werd 200 jaar geleden geboren. In 1859 voltooide historische aanklacht tegen het koloniale beleid in Nederlands-Indië. Festiviteiten konden geen doorgang vinden, vandaar deze alternatieve fiering. De lockdown-editie zal worden opgenomen in de collectie van de Universiteitsbibliotheek van de VU en digitaal beschikbaar worden gemaakt. In een filmpje vertelt De Jonge over zijn ervaring.
Youtube: Multatuli 200 jaar

Martine Sandifort is te zien in de documentaire ‘Antonie & Merlijn: 10 jaar’, die Merlijn Kamerling over zijn vader Antonie Kamerling maakte. Net5 zendt de documentaire uit op 5 oktober, om 20.30 uur.

Steven Brunswijk heeft een stem ingesproken voor de app Flitsmeister. Met de soundpack, die €4,99 kost, kan je de stem van Flitsmeister in die van Brunswijk veranderen. Flitsmeister waarschuwt je wanneer je een mobiele flitser of flitspaal nadert of als je te hard rijdt tijdens een trajectcontrole.
www.flitsmeister.nl

Jacques Vermeire is later dit najaar één van de centrale gasten in VRT-programma Het Huis. Hierin wordt een bekende Vlaming 24 uur afgezonderd van de buitenwereld in een imposant huis-met-zwembad, op een onbekende locatie. Dit leidt tot openhartige gesprekken en verrassende onthullingen. Het programma is een beetje vergelijkbaar met “24 uur met…”, maar hier hebben de deelnemers een heel huis tot hun beschikking.

Frank Van Erum, die vroeger met Han Coucke Gino Sancti vormde, gaat binnenkort ‘Het Strafste Verhaal’ op de Vlaamse digitale commerciële televisiezender Ment-TV presenteren.

Categorie: Divers, Op tv | Meer over: , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...