nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Karin Bloemen, Boom Chicago

Een overzicht van de premières deze week, met: Karin Bloemen, Boom Chicago

Karin Bloemen – Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 1 okt 2020.

De eerste grote liefde van de veelzijdige performer Karin Bloemen is: zingen! In dit programma gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek en komt het allemaal voorbij: van eigen stukken tot en met covers uit het rijke repertoire van Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones, etc… Ze doet dit samen met de soulvolle jazz/funk formatie Old School Band

Te zien tot en met 29 mei 2021.
speellijst

Boom Chicago – Lock him up
Premiere: Boom Chicago in Amsterdam, 4 okt 2020.

De wereld houdt zijn adem in voor een beslissend moment in de geschiedenis. De belangstelling voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen is nog nooit zo groot geweest. Manipulatie, moddergooien, memes en fake news hebben de aanloop al naar een spektakel verheven, maar de nieuwe show van Pep Rosenfeld en Greg Shapiro geeft de iconische verkiezingswedstrijd een bijzondere edge: Amerika door de ogen van Amerikanen, voor Nederlandse oren.

Kunnen we Obama-waardig enthousiasme aanwakkeren over Joe Biden? Mag een witte man een Kamala Harris impressie doen anno 2020? Is die muur eigenlijk gebouwd en wie heeft ervoor betaald? Kritische vragen en humor gaan hand in hand en zijn juist nu extra relevant. Daarom kruipt Rosenfeld in de rol van Biden en Shapiro in het vel van Trump om de aankomende Amerikaanse verkiezingen onder de loep te leggen. Denk aan het Republikeinse playbook vol racisme, stemonderdrukking, propaganda en samenzweringstheorieën. Maar ook de Democratische strategie, gebaseerd op het inperken van domme uitspraken van Biden. De polls liggen momenteel in zijn voordeel, maar het verleden heeft uitgewezen dat voorsprongen niks meer betekenen. En alles kan gebeuren met Russische trolls, Chinese hackers en zelfs het nationale postbedrijf in het spel

Te zien tot en met 2 november 2020.
speellijst

foto: Boom Chicago

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...