nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gaby Hermans overleden

Vandaag werd bekend gemaakt dat Gaby Hermans, de derde en jongste zoon van Toon Hermans, vorige week op 64-jarige leeftijd overleden is aan een slepende ziekte.

Hermans wordt op 31 juli 1956 geboren in Bennebroek, waar het gezin Hermans toen woonde. Hij gaat al op jonge leeftijd mee naar optredens van Toon en volgt het leven van zijn vader van nabij. Hij ontwikkelt zich tot fotograaf en documenteert het leven van zijn vader zowel op als naast het podium.

In 2016 brengt hij “Toon Hermans – album van een zoon” uit, een genereus fotoboek dat het leven van Toon Hermans in woord en beeld weergeeft. Dat jaar is er in het Mariapark in Sittard ook een fototentoonstelling van Gaby Hermans waarbij hij een selectie foto’s uit dit boek exposeert: van vakantie in Gstaad tot backstage in het theater en van Toon thuis aan het werk tot officiële portretfoto’s. De foto’s geven een intieme inkijk in de leefwereld van Nederlands bekendste cabaretier.

Hij werkt in 2016 ook mee aan de inrichting van een belevingsexpo over zijn vader in het voormalige pand van V&D aan de Markt in Sittard. De expo trekt veel bezoekers uit Nederland en België en maakt het gemis van een permanente, aan het werk en leven van Toon Hermans gewijde, expositie tastbaar. De plannen daarvoor kan Gaby zelf niet meer realiseren, maar zijn stichting zet dat werk voort.

Foto: Flappie

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...