www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Maximale bezetting theaters alsnog naar 30 bezoekers, zonder ontheffingen

Tijdens de corona-persconferentie van vanavond is bekend gemaakt dat de maximale bezetting voor theaters alsnog naar 30 bezoekers gaat. Daarmee komen alle eerdere ontheffingen alsnog te vervallen. Deze maatregel gaat in op woensdagavond om 22.00 uur.

Ook worden (theater)festivals verboden. De maatregelen gelden voor -vooralsnog- vier weken.

Aanvullend geldt er dan ook een draagplicht voor niet-medische mondkapjes tijdens bewegingen binnen het theater. Eenmaal gezeten op de stoel mogen de mondkapjes af. Momenteel is dit nog een dringend advies, maar er zal juridisch worden geregeld dit verplicht te maken.

De komende tijd zullen theaters en artiesten opnieuw afwegingen moeten maken in hoeverre het haalbaar is om voorstellingen te laten doorgaan. Hou daarom de websites van de theaters in de gaten voor eventuele verplaatsingen of annuleringen.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.