www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vlaamse artiesten coveren Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud werd dit jaar 70. Daarom brengen een aantal Vlaamse artiesten iedere maand een cover uit het repertoire van van het Groenewoud uit. Het resultaat is een reeks van acht eigenzinnige covers door enkele Vlaamse artiesten onder de titel ‘Raymond & Vrienden’. Met medewerking van o.a. Yevgeni, Laura Tesoro en kleinkunstzanger Bart Herman, die de spits afbeet.

Vijfde in het rijtje is Bart Peeters – hij koos voor ‘Ik heb je graag’.

Toen de 15-jarige Peeters voor het eerst naar een optreden van Raymond ging, was hij meteen van zijn sokken geblazen. Voor Bart heeft Raymond de Vlaamse rock ’n roll, de Vlaamse funk en de Vlaamse wereldmuziek op de kaart gezet. Peeters wordt iedere keer goedgezind van de geweldige teksten en mooie liedjes van zijn idool. Het liedje ‘Gelukkig zijn’ vindt Bart zelfs straffer dan ‘Yesterday’ van The Beatles, die in feite ook een beetje zijn idolen zijn.

Voor zijn cover ging Peeters voor een onbekende parel, ‘Ik heb je graag’.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...