www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Scrooge Live met Remco Veldhuis, Richard Kemper, Plien van Bennekom, Simone Kleinsma en Kasper van Kooten

Verschillende cabaretiers gaan meewerken aan Scrooge Live van Omroep Max. Hierin brengt een mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van de Britse schrijver Charles Dickens, tot leven tijdens een live televisie-uitzending.

Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. Dit jaar wordt Scrooge, in het decor van Dordrecht, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. In het programma, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Remco Veldhuis en Richard Kemper op geheel eigen wijze hertaald.

Beide heren zullen ook meespelen: Richard Kemper vertolkt de rol van Scrooge, Remco Veldhuis is de verteller. Plien van Bennekom is de geest van het verleden, Simone Kleinsma de geest van het heden en Kasper van Kooten is Bob Cratchit. Daarnaast zijn er ook nog rollen voor Anouk Maas (Belle), Jasmine Sendar (de vrouw van Bob Cratchit), Jamai Loman (Fred Holywell), Johnny Kraaijkamp jr. en Ron Brandsteder (collectantenduo) en Carrie ten Napel als verslaggever.

Scrooge Live wordt georganiseerd in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp en vraagt hiermee aandacht voor kinderarmoede in Nederland. Het programma wordt op 20 december rechtstreeks uitgezonden op NPO 1.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...