www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Lévi Weemoedt

Eind december verschijnt het nieuwe boek van Lévi Weemoedt, Dalurenkaart.

Acht tragi-komische verhalen van de grootmeester der melancholie, Lévi Weemoedt, door hem zelf uit zijn oeuvre gekozen. De “literaire popster uit de jaren 70 en 80′, “de nieuwe Piet Paaltjens’ met zijn zwartgallige en altijd sneue verhalen en gedichten beleefde kortgeleden een ware wederopstanding toen in DWDD met spectaculair succes een nieuwe bloemlezing uit zijn gedichten gemaakt door Özcan Akyol gepresenteerd werd. Nu is Weemoedt weer helemaal terug, maar de echte liefhebbers hebben al die tijd gewoon zijn meesterwerkje over het onderwijs gelezen: ‘De ziekte van Lodesteijn’. En nu dit minibloemlezinkje.

Dalurenkaart wordt uitgegeven door B For Books en maakt deel uit van de serie Literaire Juweeltjes, een leesbevorderingsproject waarmee de uitgeverij in 2006 is begonnen. Daarvan zijn inmiddels meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Iedere maand komt er een nieuw deel uit met daarin een verhaal van een bekende Nederlandse of Vlaamse auteur.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...