nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Corrie van Gorp

Zondag 22 november is Corrie van Gorp overleden op 78-jarige leeftijd.

Van Gorp (Rotterdam, 1942) is de dochter van Piet van Gorp, één van de accordionisten van The Three Jacksons. Ze begint haar carriere in 1959 als danseres bij het Amsterdams Ballet en tussen 1961 en 1966 bij het Nationale Ballet. Ze ontmoet Wim Sonneveld in 1969 bij de productie ‘De kleine parade’ en als deze voorstelling stopt vraagt hij haar met Willem Nijholt voor zijn nieuwe cabaretvoorstelling. Voor de voorstelling ‘De Albert Mol Story’ in 1973 verzorgt ze de choreografie en is ze uitvoerend artiest. Later is ze nog te zien in de mislukte musical ‘Een kannibaal als jij en ik’ van Neerlands Hoop. In de periode 1978-1982 is ze te zien met een aantal eigen tv-specials onder de naam ‘Corrie van Gorp Show’.

Maar Van Gorp is wel het meest bekend van van haar samenwerking met André van Duin. Ruim tien jaar lang speelt ze met hem, onder meer als het echtpaar meneer en mevrouw De Bok. Haar eerste samenwerking met Van Duin is in de revue ‘Andre van Duin’s Pretmachine’ in 1974. Daarop volgen revues als ‘Lach om het leven’, ‘Een reis om de wereld in 180 min’ en ‘Teletheater’. Daarnaast maakt ze ook diverse carnavalshits, zoals ‘Jodelahiti jodelahita’ en ‘Ik ben Alie van de Wegenwacht’. Van Gorp is ook te zien in Van Duins tv-shows, zoals ‘De Flip Fluitketel show’ en ‘Andre’s Comedy Parade’. Daarnaast ontbreekt ze niet in de speelfilms ‘Ik ben Joep Meloen’ en ‘De Boezemvriend’.

In november 1985 is het plots afgelopen. Van Gorp trekt zich terug uit het vak. In interviews laat ze blijken dat ze is opgebrand en niet meer dan 3 uur per nacht slaapt. Het zou bijna 25 jaar duren voor ze toch weer even terugkeert, als ‘Mevrouw De Bok’ in de tv-revival van ‘De Dik Voormekaar Show’ in 2009.

In juni 2018 krijgt Van Gorp een eerbetoon in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. In de foyer op de eerste etage, is een vitrine ingericht met de originele kleding van typetje mevrouw De Bok, als permanent eerbetoon aan Van Gorp.
Zwartekat-profiel

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.