nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Zjef Vanuytsel staat centraal in Meerhout in 2021

Volgend jaar gaat het precies 5 jaar geleden zijn dat de Vlaamse kleinkunstzanger Zjef Vanuytsel overleden is.

Daarom wil de gemeente Meerhout (BE), het geboortedorp van Vanuytsel, evenementen organiseren om het leven en het muzikale oeuvre van de kleinkunstzanger levendig te houden en wordt er gewerkt aan een programma dat over een heel jaar zal gespreid worden.

Er komt een tentoonstelling in het gemeentehuis om het levensverhaal van Vanuytsel in woord en beeld te brengen: zijn jeugdjaren, als zanger, als architect, zijn hobby’s. Op het marktplein, rond de kiosk, zal een openluchttentoonstelling te zien zijn. Ook zijn er plannen om het pleintje, dicht bij zijn geboortehuis, her in te richten met eventueel het plaatsen van een beeltenis van Vanuytsel. Afhankelijk hoe dat het staat met de coronamaatregelen, zullen ook de kioskconcerten in de zomer in het teken staan van zijn oeuvre.

De cultuurraad doet daarom een oproep aan de bevolking voor foto-, video- of audiomateriaal, leuke, ontroerende of grappige verhalen, anekdotes of wist-je-datjes. Dan kan bezorgd worden via cultuur@meerhout.be of in de brievenbus van het gemeentehuis. Alle bezorgde materiaal wordt terugbezorgd.

Vanuytsel overleed op 70-jarige leeftijd aan kanker. Hij had hits met o.a. “De Zotte Morgen”, “Houten Kop”, “Ik weet wel mijn lief” en “Hop Marlène”.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...