nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album: Wannes Cappelle

Deze maand verschijnt het nieuwe album van de West-Vlaamse kleinkunstzanger Wannes Cappelle, “Kom, Benevelt Mie!”.

West-Vlaams is de moedertaal van Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten en ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes.

Voor dit project werkt Cappelle samen met pianist Nicolas Callot. Die stelde Cappelle voor om samen in de ruim zeshonderd liederen van Franz Schubert te duiken. Callot vroeg zich immers af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is? Dit resulteerde uiteindelijk in het album Kom, Benevelt Mie!”, een album met twaalf liederen uit het ruime repertoire van Schubert, waaronder klassiekers als ‘An Sylvia’, ‘Ständchen’ en ­‘Heidenröslein’.

“Kom, Benevelt Mie!”, zeg maar Schubert in het West-Vlaams, is verkrijgbaar op cd, later volgt ook vinyl. Er was eveneens een reeks optredens gepland, maar i.v.m. corona staat deze tijdelijk on hold.

Tracklist:
1. Ständchen
2. Der Wanderer an den Mond
3. Der Musensohn
4. Heidenröslein
5. An Silvia
6. Nachtstück
7. Auf dem Wasser zu singen
8. Ungarische Melodie
9. Des Fischers Liebesglück
10. An den Mond
11. Der Wegweiser
12. Der Leiermann

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...